Een nieuwe start

Ode aan het leven

Voor mijn nieuwe project ben ik op zoek naar mensen van 75 jaar en ouder die ik mag portretteren voor een fotoboek voor op de salontafel.


U krijgt het portret kosteloos

Ode aan het leven

Een nieuw project, een nieuwe website

Met trots presenteer ik mijn nieuwe website. Tijdens deze vervreemdende coronaperiode heb ik weinig klanten kunnen verwelkomen. Dit zorgde naast weinig inkomsten dat ik veel tijd had om na te denken over mijn fotografie, maar ook over existentiële vragen. Wat vind ik belangrijk in het leven? Hoe verhoud ik mij tot de wereld?

Veel nieuwsberichten gingen over eenzaamheid en hoe sommigen harder geraakt worden dan anderen. Maar bovenal werd de wil om te leven bij mensen duidelijk. Nergens werd het builtje erbij neergelegd, maar werd er gezocht naar manieren om er voor elkaar te kunnen zijn. Videobellen werd een grote hit, zodat mensen contact konden houden én een veilige afstand konden bewaren.

Volgens mij was iedereen het er over eens dat het gebrek aan fysiek contact een enorm gemis is. Wij mensen zijn gemaakt voor sociale interactie. We zijn gemaakt voor elkaar. In alles wat we doen en hebben gelaten lijkt één ding naar voren te komen: het leven is het waard om te leven.

 

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in een seculiere wereld is dit dat zeker niet. Want waarom is het leven het waard om te leven? En waarom kiezen we niet egoïstisch alleen voor onszelf?

Ikzelf ben er heilig van overtuigd dat de mens waardevol is. Sterker nog, dat ieder persoon waardevol is. En dat daarom het leven het waard is om te leven.

Dit wil ik vastleggen in een ode aan het leven.

In komende blogs zal ik hier dieper op ingaan. Ik zal meer vertellen over wat mij drijft bij dit project en de vragen stellen die er voor mij toe leiden dat ik er van overtuigd ben dat de mens waardevol is. Daarbij ben ik erg geïnteresseerd in hoe jullie tegen deze vragen aankijken.

Maar bovenal wil ik mensen blij maken met portretten. Daarom ben ik op zoek naar mensen van 75 jaar en ouder.

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u een mooi portret? Geef u nu op en ik maak een portretfoto – kosteloos – in ruil dat de foto gebruikt mag worden voor de ode aan het leven.

Uiteraard kunt u ook uw vader, moeder, opa en/of oma opgeven. Iedereen die 75 jaar of ouder is komt ervoor in aanmerking. Deel deze blog vooral met iedereen waarvan u denkt dat die ook geïnteresseerd is in dit project.

Ode aan het leven: Een prachtig fotoboek die het leven eert en een prominente plek op de salontafel verdient

Meer weten?

Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen over mijn Ode aan het Leven.

Leave a comment

Cookiegebruik en Privacyverklaring
Wanneer u mijn website bezoek, zal de website soms informatie -in de vorm van cookies- opslaan om de website beter te laten werken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Het uitschakelen van sommige cookies voorkomen dat de website goed kan werken.