Hoe werkt het?

Voorbereiding van de foto

Om kennis te maken ben je welkom in mijn studio in Delft, of middels telefonisch contact. We bespreken wat het doel is van de fotoshoot en schetsen hoe we dit het beste kunnen bereiken. Wil je een portret met de schoonheid in eenvoud, of pakken we groots uit. Elk portret is uniek doordat ik maatwerk lever. Het portret kan intiem en persoonlijk zijn, of verhalend met een thema naar jouw smaak. Mijn stijl blijft leidend in mijn streven naar een tijdloos beeld.

Jou leren kennen

Portret van Naomi van Rijs

Jou beter leren kennen helpt mij in het ontwikkelproces. Ik vraag naar wie je bent, naar jouw drijfveren en waar je van houdt. Waar word je enthousiast van en waar kan ik je wakker voor maken?

Moodboard

Afhankelijk of je een intiem en persoonlijk portret wil of dat je groots uit wil pakken maken we een moodboard. Die helpt ons om op één lijn te zitten en zal een indruk geven van de sfeer van het beeld. Een kleurenpalet kan helpen om het beeld nog beter op jou te laten aansluiten. Is er bijvoorbeeld een kleur die je raakt?

Kledingkeuze

De kledingkeuze kan een belangrijk element zijn in het portret. Ik vraag naar een voorbeeldfoto van jullie kledingkeuze zodat we kunnen kijken wat goed bij elkaar past en werkt op een foto. Ik zorg zo dat de focus in beeld naar jullie gaat en niet naar de kleding.

Visagie & haar

Bij een persoonlijk portret is gebruik maken van visagie en hairstyling waardevol, maar niet noodzakelijk. Professionele visagie en hairstyling kunnen een portret naar een hoger niveau brengen of een bad-hair-day voorkomen. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt.

Het fotograferen

Zorg ervoor dat je uitgerust bent en klaar voor de fotoshoot. Je hoeft niet gespannen te zijn, ik neem je mee in het proces. Er zijn twee aspecten waar we op zullen focussen: jouw comfort en prachtige beelden.

Ik neem de tijd voor de shoot. Tijd is geen issue, kwaliteit staat voorop! Een persoonlijk en intiem portret zonder visagie en styling duurt meestal rond een uur.

In mijn studio heb ik professionele apparatuur met voldoende mogelijkheden voor fantastische resultaten. Tijdens de dag gaan de foto’s direct naar mijn PC, zodat we tijdens het proces de richting kunnen sturen en jou niet in spanning laten.

Mijn fotostudio in Delft (ja, dat is een enorme print van 100cm bij 125cm)

Mijn fotostudio in Delft (ja, dat is een enorme print van 100cm bij 125cm)

Na de fotoshoot

Na de shoot maak ik een selectie van de beste foto’s waar je een keuze uit kunt maken. Ik zal in die selectie mijn persoonlijke voorkeur geven gebaseerd op mijn professionele blik en jarenlange ervaring. Je bent welkom om een andere keuze te maken.

Zodra je een keuze hebt gemaakt worden de foto’s professioneel geretoucheerd om afleidingen te verminderen en de beelden te perfectioneren in kleur en contrast. Dit zorgt voor de perfecte sfeer in jouw foto’s.

Het resultaat

Je krijgt van mij een digitaal bestand om te showen op social media of jouw website en je mag bepalen hoe groot jij een afdruk wil en hoe je die wil presenteren. Ik werk met een ruime keuze aan materialen van museumkwaliteit. In mijn studio heb ik hiervan verscheidene voorbeelden. Ik kan hierin meedenken en je zo helpen om te bepalen hoe het beeld het beste tot z’n recht kan komen in de ruimte die je voor ogen hebt.