Posts in Verdieping Fotografie
Niet oordelen

Na mijn vorige blog kreeg ik een reactie met de vraag: "Wat voor soort mensen zoek je voor de serie?". Een goede vraag waar ik van tevoren over na had gedacht. Iedereen die mijn thema een warm hart toedraagt leek een logisch antwoord, maar nadat ik iemand aangedragen kreeg ging ik toch twijfelen. Ik denk dat mijn interpretatie van mijn thema concreter is dan ik dacht.

Read More
Portretserie Verbinding

In mijn vorige blog schreef ik over mijn zoektocht om verdieping in mijn fotografie te brengen. Ik merk dat ik het soms lastig vind om positief naar de wereld te kijken met zoveel negatieve berichtgeving. Er is altijd wel oorlog en verhalen over machtsmisbruik zijn ook niet zeldzaam. Maar ook 'dichter bij huis' zijn regelmatig incidenten. Buren- en verkeersruzies, maar ook zaken als misbruik en racisme.

Ik wil er wat aan doen, maar ik voel me machteloos. Ik geloof er niet in dat ik de wereld beter kan maken. Toch wil ik er iets aan doen.

Read More
Verbinding

Voor iemand zoals ik - die het niet eenvoudig vind om contact met mensen te leggen - is portretfotografie een mooie kapstok om toch contact te hebben. En dan bedoel ik geen contact om het over koetjes en kalfjes te hebben. Nee, het mooie aan portretfotografie is dat geportretteerden, ondanks hun onzekerheden, zichzelf laten zien en hun vertrouwen in mij als fotograaf leggen.

Read More
De waarde van portretfotografie

Ontmoet George. Tijdens mijn zoektocht naar ideeën om mijn bedrijf vorm te geven kwam ik via CreativeLive uit bij Julia Kelleher. Zij is een New Born fotografe en gaf een online workshop over ondernemen als fotograaf. Ik ben zelf geen New Born fotograaf, maar ik heb veel geleerd van haar workshop. Zij had het over 'wat is jouw waarde?'. Zij leerde mij George kennen.

Read More
Welke camera moet ik kopen?

Deze vraag wordt mij wel eens gesteld. Het is een van de moeilijkere vragen die je mij kan stellen. Er is namelijk geen eenduidig antwoord. Welke camera je wil kopen ligt aan jouw wensen, jouw doelen, het beschikbaar budget enz.

Maar de vraag zelf is in essentie niet interessant. Een goede camera maakt immers geen goede fotograaf.

Read More