Workshop Krijn van Noordwijk (1/2)

Krijn in actie

Krijn in actie

Afgelopen maandag ben ik naar een workshop geweest van Krijn van Noordwijk in Kasteel Woerden. Krijn is portretfotograaf en heeft recent een fotoboek uitgebracht met portretten van mensen met tatoeages. Het boek heet 'Tat Too '. Ik ben nu een trots bezitter van een gesigneerd exemplaar. Een boek vol inspiratie.

In de workshop heeft Krijn zijn werkwijze getoond. Voor mij leuk om te zien dat een gevestigde fotograaf niet zoveel anders doet dan ik. Ik merk wel aan hem dat hij veel meer ervaring heeft en makkelijker iets ziet.

Als ik aan het werk ben heb ik de neiging om elk detail goed te willen doen. Ik mag dat loslaten. Gewoon lekker mijn gang gaan. Plezier hebben. De rest komt vanzelf wel. Krijn heeft dat goed laten zien tijdens de workshop. Als ik niet zoveel focus op details, maar het globaal laat kloppen, dan blijft er meer ruimte over voor het contact met de geportretteerde. Ik vind het contact belangrijk en ik ben blij dat ik er nu opnieuw stil bij sta, zodat ik dit beter in de praktijk kan brengen.

Bij de workshop heeft Krijn ook zijn werkwijze in de verwerking van het rauwe beeld laten zien. Daarbij heeft hij mijn ogen geopend met een specifieke techniek. In deel 2 van deze blog ga ik hiermee aan de slag.

Aan het einde van de dag heb ik mijn portfolio nog laten beoordelen door Krijn. Hij vond dat ik een sterk portfolio heb en dat ik het vooral moet voorleggen aan De Volkskrant om een opdracht te krijgen. Stof om over na te denken.