Nieuwe Studio

Yes! Ik heb een nieuwe studio.

Sinds begin januari ben ik de trotse eigenaar van een studio ruimte aan de Rotterdamseweg in Delft. Ik kan gebruik maken van pak en beet 40 vierkante meter.

Intussen is er is heel wat gedaan in de studio. Zo is er een vloer gelegd [met dank aan Roel] en zijn er gordijnen langs de wanden gehangen voor het weerkaatsen en tegenhouden van licht (wit & zwart) [met dank aan Jannie]. Uiteraard ben ik ook verhuisd. Er zijn nog een paar details die ik wil aanpakken, bijvoorbeeld het inrichten van een visagiehoek. Denk hierbij aan een plek waar een model zich kan omkleden en waar de MUA (make-up artist) en hairstylist met het model aan de slag kunnen.

 
 

De belangrijkste reden voor uitbreiding van ruimte is dat ik meer de focus zal leggen op reclamefotografie. Binnen de reclamefotografie wil ik mij nog steeds richten op portretten, maar  ga ik ook meer aandacht besteden aan productfotografie. Aangezien ik mij hier nog niet veel mee bezig heb gehouden (afgezien van mijn studietijd), zal ik eerst mijn portfolio uitbreiden.

Vandaag heb ik een start gemaakt met productfotografie en heb ik een eigen opdracht verzonnen. Ik had mooie schoenen gezien van G-Star Raw en het leek mij een mooi product om mee te starten. Ik wilde graag twee verschillende beelden maken in dezelfde stijl. Morgen ga ik aan de slag met de nabewerking van de beelden, maar hieronder alvast een voorproefje achter de schermen.

Een kijkje achter de schermen. De zwarte gordijnen aan de zijkanten voorkomen dat het flitslicht terugkaatsen en voor minder contrast zorgen. Ik heb 4 studiolampen gebruikt, drie voor de schoen en één voor de achtergrond. Ik heb vandaag twee verschillende beelden gemaakt.

Binnenkort zal ik ook een portret tonen die ik al eerder heb gemaakt in mijn studio van Annemiek. Een voorproefje heb je wellicht al gezien als verhaallijn op het Instagramaccount van Reisrecept

Als je nog een passende naam weet voor mijn studio of tips hebt voor de inrichting van mijn visagiehoek, laat het vooral weten.