Het verhaal achter de foto: Bouke

Een poosje geleden was ik op een feest van mijn zwager Jitze. Het was een geslaagd feest  waarbij veel mensen aanwezig waren, waaronder Bouke. We praatten wat over koken  (wij vinden dat beiden erg leuk) en tijdens dat gesprek vielen zijn ogen mij erg op. De  zon scheen door het raam op de vitrage en dit zorgde voor een mooi zacht licht. Dit  benadrukte zijn gave huid en prachtig gekleurde ogen.

We praatten nog even door en ik voelde steeds meer de interesse om hem te portretteren.

Read More
(O)opa en (o)oma

Van de familie Stevens kreeg ik het verzoek of ik een portret wilde maken van opa en oma. De familie Stevens wilde het portret cadeau doen aan hen. Natuurlijk wilde ik het portret maken.

Zo gezegd, zo gedaan, op naar de locatie om het portret te maken. De (gezonde) spanning was zoals altijd aanwezig. Bij opa en oma én bij mij, dat verandert nooit geloof ik.

Read More
Mijn nieuwe website

Welkom op janvandoornik.nl

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben Jan van Doornik, 28 jaar oud op moment van schrijven, getrouwd met Annemiek en trotse vader van Jamie. Ik ben geen blogger, wel een fotograaf. Dat weerhoudt me niet om af en toe een blog te schrijven.

Ik ben juli 2013 afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool Rotterdam waarbij ik tijdens mijn examenjaar gespecialiseerd ben in portretfotografie.

Read More