Linkinpact - HoverAid

Bram, oprichter van Linkinpact, had mij gevraagd om portretten te maken van de mensen achter Linkinpact. De portretten zijn voor op de vernieuwde website van Linkinpact.

Zo nu en dan komen er signalen in het nieuws over goede doelen die teveel geld 'zelf' houden. Een enkele keer is het fraude of geldzucht, maar meestal is er kritiek op normale kosten die goede doelen altijd moeten maken, de zogenaamde 'overhead' kosten. Grote stichtingen hebben veel overhead, kleine stichtingen minder. Linkinpact daarentegen rekent helemaal geen overheadkosten. Giften gaan voor 100% naar de stichtingen. Met die stichtingen is contractueel afgesproken dat zij vervolgens maar weinig overhead mogen rekenen en minimaal 95% van de giften overmaken naar de projecten ter plaatse. Het zijn tenslotte giften waar die stichtingen vrijwel niets voor hoeven doen.

Deze werkwijze van Linkinpact spreekt mij heel erg aan. Geen dubbele overheadkosten meer.

Linkinpact is sinds kort een samenwerking aangegaan met HoverAid, een organisatie die met behulp van hovercrafts mensen helpt in afgelegen gebieden bij bestrijding van armoede, ziektes en ondervoeding. HoverAid focust zich momenteel vooral op Madagaskar.

HoverAid wordt geholpen met de kennis en het netwerk van Linkinpact. Giften gaan volledig naar HoverAid.

Meer informatie over Linkinpact kun je vinden op hun website. Op de website kun je ook meer vinden over de samenwerking met HoverAid.