Mijn nieuwe website

Welkom op janvandoornik.nl

Ik zal me eerst even voorstellen: Ik ben Jan van Doornik, 28 jaar oud op moment van schrijven, getrouwd met Annemiek en trotse vader van Jamie. Ik ben geen blogger, wel een fotograaf. Dat weerhoudt me niet om af en toe een blog te schrijven.

Ik ben in juli 2013 afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool Rotterdam waarbij ik mij tijdens mijn examenjaar gespecialiseerd heb in portretfotografie.

De afstudeerserie heb ik gemaakt met een 4x5" vlakfilm camera. Dit is een grote camera met een balg tussen de lens en matglas. Ultieme kwaliteit en mogelijkheden. Ouderwets met kleurenfilm gewerkt waarbij de negatieven zelf al 10x12 cm waren. De foto's waren te zien op de afstudeerexpositie met afmetingen van 100x120cm. Erg indrukwekkend. Vol trots was ik toen ik mijn cijfer voor afstuderen hoorde: een negen!

Op de volgende bloggen zal ik verhalen vertellen over foto's die ik maak of over dingen die ik zie in de fotografie. Soms over technische aspecten en soms over inhoud. Soms over andere fotografen en soms is er geen blog. Zo hoop ik mijn kennis met jullie te delen en jullie warm te krijgen voor fotografie.

Als jullie een onderwerp hebben waarover jullie willen dat ik blog: stuur een mail naar info@janvandoornik.nl