Fam. Schenkels

Terwijl ik aan het fotograferen was, zag ik dat de heer Schenkels een fantastische houding had aangenomen. Hij straalde een totale rust uit met een prachtige blik. Het leven is te zien in de oude handen, rustig gevouwen. Wat kan ouderdom er toch prachtig uit zien!

Mevr Schenkels imponeerde mij maat haar zelfverzekerde uitstraling! Ik kan nog steeds niet geloven dat zij bijna 83 is. Zó helder van geest.

Read More
Familieportret Roel, Froukje en Anna

Soms is er een opdracht waar ik extra blij van word. Dit was er zo een. Een familieportret van Roel en Froukje met hun pasgeboren dochter, Anna. Het verzoek was een mooi portret voor aan de muur in hun woonkamer.

Het vooruitzicht van het portret aan de muur maakt mij meteen enthousiast. Een goed gelukt portret, afgedrukt op FineArt papier en ingelijst brengt het naar een hoger niveau. Het komt me tegemoet en is tastbaar. Het doet wat met me, het raakt me.

Leuk zo’n vooruitzicht, ik kan er heerlijk bij wegdromen.

Read More
Nieuwe Studio

Yes, ik heb een nieuwe studio!

Sinds begin januari heb ik een studio aan de Rotterdamseweg in Delft.

De belangrijkste reden voor uitbreiding van ruimte is dat ik meer de focus zal leggen op reclamefotografie. Binnen de reclamefotografie wil ik mij nog steeds richten op portretten, maar  ga ik ook meer aandacht besteden aan productfotografie. Aangezien ik mij hier nog niet veel mee bezig heb gehouden (afgezien van mijn studietijd), zal ik eerst mijn portfolio uitbreiden.

Read More
Niet oordelen

Na mijn vorige blog kreeg ik een reactie met de vraag: "Wat voor soort mensen zoek je voor de serie?". Een goede vraag waar ik van tevoren over na had gedacht. Iedereen die mijn thema een warm hart toedraagt leek een logisch antwoord, maar nadat ik iemand aangedragen kreeg ging ik toch twijfelen. Ik denk dat mijn interpretatie van mijn thema concreter is dan ik dacht.

Read More
Portretserie Verbinding

In mijn vorige blog schreef ik over mijn zoektocht om verdieping in mijn fotografie te brengen. Ik merk dat ik het soms lastig vind om positief naar de wereld te kijken met zoveel negatieve berichtgeving. Er is altijd wel oorlog en verhalen over machtsmisbruik zijn ook niet zeldzaam. Maar ook 'dichter bij huis' zijn regelmatig incidenten. Buren- en verkeersruzies, maar ook zaken als misbruik en racisme.

Ik wil er wat aan doen, maar ik voel me machteloos. Ik geloof er niet in dat ik de wereld beter kan maken. Toch wil ik er iets aan doen.

Read More
Verbinding

Voor iemand zoals ik - die het niet eenvoudig vind om contact met mensen te leggen - is portretfotografie een mooie kapstok om toch contact te hebben. En dan bedoel ik geen contact om het over koetjes en kalfjes te hebben. Nee, het mooie aan portretfotografie is dat geportretteerden, ondanks hun onzekerheden, zichzelf laten zien en hun vertrouwen in mij als fotograaf leggen.

Read More
Workshop Krijn van Noordwijk (2/2)

Zoals je kon lezen in deel 1 van mijn blog ben ik aan de slag gegaan met Photoshop.

Zo kun je in Photoshop een rauw beeld verwerken tot het eindproduct. Geen fotograaf ontkomt hieraan. Maar hoe dit aangepakt wordt is totaal verschillend. Zo zoek ik meestal niet naar extreme vormen. Dit keer heb ik dat wel gedaan. Ik hoef niet op de details letten, maar kan beter kijken wat het portret in zijn geheel beter kan maken.

Read More
De waarde van portretfotografie

Ontmoet George. Tijdens mijn zoektocht naar ideeën om mijn bedrijf vorm te geven kwam ik via CreativeLive uit bij Julia Kelleher. Zij is een New Born fotografe en gaf een online workshop over ondernemen als fotograaf. Ik ben zelf geen New Born fotograaf, maar ik heb veel geleerd van haar workshop. Zij had het over 'wat is jouw waarde?'. Zij leerde mij George kennen.

Read More