Nieuwe Studio

Yes, ik heb een nieuwe studio!

Sinds begin januari heb ik een studio aan de Rotterdamseweg in Delft.

De belangrijkste reden voor uitbreiding van ruimte is dat ik meer de focus zal leggen op reclamefotografie. Binnen de reclamefotografie wil ik mij nog steeds richten op portretten, maar  ga ik ook meer aandacht besteden aan productfotografie. Aangezien ik mij hier nog niet veel mee bezig heb gehouden (afgezien van mijn studietijd), zal ik eerst mijn portfolio uitbreiden.

Read More

Niet oordelen

Na mijn vorige blog kreeg ik een reactie met de vraag: "Wat voor soort mensen zoek je voor de serie?". Een goede vraag waar ik van tevoren over na had gedacht. Iedereen die mijn thema een warm hart toedraagt leek een logisch antwoord, maar nadat ik iemand aangedragen kreeg ging ik toch twijfelen. Ik denk dat mijn interpretatie van mijn thema concreter is dan ik dacht.

Read More

Portretserie Verbinding

In mijn vorige blog schreef ik over mijn zoektocht om verdieping in mijn fotografie te brengen. Ik merk dat ik het soms lastig vind om positief naar de wereld te kijken met zoveel negatieve berichtgeving. Er is altijd wel oorlog en verhalen over machtsmisbruik zijn ook niet zeldzaam. Maar ook 'dichter bij huis' zijn regelmatig incidenten. Buren- en verkeersruzies, maar ook zaken als misbruik en racisme.

Ik wil er wat aan doen, maar ik voel me machteloos. Ik geloof er niet in dat ik de wereld beter kan maken. Toch wil ik er iets aan doen.

Read More

Verbinding

Voor iemand zoals ik - die het niet eenvoudig vind om contact met mensen te leggen - is portretfotografie een mooie kapstok om toch contact te hebben. En dan bedoel ik geen contact om het over koetjes en kalfjes te hebben. Nee, het mooie aan portretfotografie is dat geportretteerden, ondanks hun onzekerheden, zichzelf laten zien en hun vertrouwen in mij als fotograaf leggen.

Read More

Workshop Krijn van Noordwijk (2/2)

Zoals je kon lezen in deel 1 van mijn blog ben ik aan de slag gegaan met Photoshop.

Zo kun je in Photoshop een rauw beeld verwerken tot het eindproduct. Geen fotograaf ontkomt hieraan. Maar hoe dit aangepakt wordt is totaal verschillend. Zo zoek ik meestal niet naar extreme vormen. Dit keer heb ik dat wel gedaan. Ik hoef niet op de details letten, maar kan beter kijken wat het portret in zijn geheel beter kan maken.

Read More

De waarde van portretfotografie

Ontmoet George. Tijdens mijn zoektocht naar ideeën om mijn bedrijf vorm te geven kwam ik via CreativeLive uit bij Julia Kelleher. Zij is een New Born fotografe en gaf een online workshop over ondernemen als fotograaf. Ik ben zelf geen New Born fotograaf, maar ik heb veel geleerd van haar workshop. Zij had het over 'wat is jouw waarde?'. Zij leerde mij George kennen.

Read More

Nu wel: welke camera moet ik kopen?

In mijn vorige blog schreef ik dat goede fotografie over visie gaat. Het maakt niet uit welke camera je hebt, goede foto's kun je altijd maken.

In deze blog wilde ik in eerste instantie hierop doorgaan. Over mijn visie en waarom ik bepaalde keuzes maak. In mijn portretten zul je bijvoorbeeld niet snel een lach zien. Nu blijkt dat ik mijn visie nogal moeilijk vind om te verwoorden, omdat ik het daarbij ook over drijfveren wil hebben. Om het schrijven van een blog niet nog langer uit te stellen heb ik besloten om nog een blog te schrijven over camera's.

Read More

Welke camera moet ik kopen?

Deze vraag wordt mij wel eens gesteld. Het is een van de moeilijkere vragen die je mij kan stellen. Er is namelijk geen eenduidig antwoord. Welke camera je wil kopen ligt aan jouw wensen, jouw doelen, het beschikbaar budget enz.

Maar de vraag zelf is in essentie niet interessant. Een goede camera maakt immers geen goede fotograaf.

Read More

Linkinpact - HoverAid

Bram, oprichter van Linkinpact, had mij gevraagd om portretten te maken van de mensen achter Linkinpact. De portretten zijn voor op de vernieuwde website van Linkinpact.

Zo nu en dan komen er signalen in het nieuws over goede doelen die teveel geld 'zelf' houden. Een enkele keer is het fraude of geldzucht, maar meestal is er kritiek op normale kosten die goede doelen altijd moeten maken, de zogenaamde 'overhead' kosten.

Read More

Het verhaal achter de foto: Bouke

Een poosje geleden was ik op een feest van mijn zwager Jitze. Het was een geslaagd feest  waarbij veel mensen aanwezig waren, waaronder Bouke. We praatten wat over koken  (wij vinden dat beiden erg leuk) en tijdens dat gesprek vielen zijn ogen mij erg op. De  zon scheen door het raam op de vitrage en dit zorgde voor een mooi zacht licht. Dit  benadrukte zijn gave huid en prachtig gekleurde ogen.

We praatten nog even door en ik voelde steeds meer de interesse om hem te portretteren.

Read More